Ha telefonon tenné fel kérdését
+3670 426 9721

Életmód

Az életed olyan, mint egy szeletekből álló torta. Akkor teljes és kiegyensúlyozott, ha ezek a szeletek – mint például munka, magánélet, egészség, emberi kapcsolatok – nagyjából hasonló szeleteket rajzolnak, töltenek ki időben, energiában. Ha bármelyik szelet nagyobb vagy kisebb, hiányérzeted lesz, vagy túlterhelt leszel. Ugye milyen egyszerű ez?

Megvalósítani a hétköznapokban azonban már korántsem ennyire egyszerű. Annak a bizonyos tortának a szeleteivel, vagyis életed részleteivel – úgymint emberi kapcsolatok, törődés másokkal, fizikai és mentális egészség, kikapcsolódás – foglalkozik rovatunk.

Olyan érdekességeket, újdonságokat, ötleteket, tanácsokat találsz, amelyek segítségével napról napra javíthatsz életminőségeden. Tippeket kaphatsz, hogy hangold össze ezeket a területeket úgy, hogy életed hatékonyabb, így teljesebb lehessen.


Ismerd meg a jóga gyógyító hatásait!A jógának nagyon sok jótékony és gyógyító hatása van. A jóga relaxál, pihentet, energizál, erősít. Gyógyító hatása annyira nagyszerű, hogy minden jógaóra után jobban érzi magát az ember, mint előtte.

Rajzolj egy fát! Ismerd meg magad a Fa-rajz teszt segítségével

A kéznyomunk, az írásunk, de a rajzunk is nyomot hagy, amely jellemző az alkotójára. Elég egy fát rajzolni és az alkotás máris információkat hordoz a rajzoló személyiségjegyeiről, mutatja azt a képet, ahogyan a rajzot készítő látja, értékeli a világot.

Hogyan csillapítsunk lázat szakszerűen és hatásosan?

Hazánkban a gyógyszeres lázcsillapításra három nagy csoportba sorolható szerek állnak zömmel rendelkezésre. A paracetamol, amidazophen és ibuprofen hatóanyagok találhatóak meg a kúpokban, szirupokban és tabletta formájában. Nagyon fontos és sokan nem tudják, hogy egy-egy betegségnél, amikor a gyermek szinte egyfolytában lázas és 3-4 óránként csillapítani kell a hőmérsékletét!

Mi az akupresszúra és mire jó?


Az akupresszúra a több évezredes kínai gyógymasszázsból származik, magyarul a szó pontnyomást jelent. Nagy előnye, hogy öngyógyításként is használható, ellentétben az akupunktúrával, amit csak orvos alkalmazhat.

Személyiségtipológiák: MBTI

Ki vagyok én? Miért nem veszek könnyen néhány akadályt úgy, mint mások? Miért viselkednek így velem bizonyos szituációkban? Sorolhatnánk a kérdések százait, amelyek miatt egyre többen a különböző személyiség és karakter tipológiákban keresik a választ.

Relaxációs technikák: autogén tréning

 A mai rohanó világban óriási kihívást jelent megbirkózni a stressz okozta  panaszokkal. A tartós stressz számtalan lelki és fizikai tünetekben nyilvánul  meg,  például bizonytalanság,  agresszivitás, depresszió, amelyek  következtében  megjelenhetnek a testi tünetek is: fejfájás,  gyomorégés,  allergia, vérnyomás  problémák stb. 

A tánc, mint terápiás eszköz

Mindannyiunk számára fontos megtalálni azokat az eszközöket, tevékenységeket, amelyek feltöltenek és visszaállítják az egyensúlyt, megerősítve az ősbizalmat. A tánc a legősibb gyógyító művészetek közé tartozik. 

Mártózz meg a hangrezgések világában!

Mindannyiunk számára fontos megtalálni azokat az eszközöket, tevékenységeket, amelyek feltöltenek és visszaállítják az egyensúlyt, megerősítve az ősbizalmat.
A hangtálak hangja ellazít, megnyugtat, visszavezet a felnőtt korra többnyire már feledésbe merült ősbizalom-állapothoz. Ebben az állapotban megtapasztalhatjuk a valódi – félelmektől és szorongásoktól mentes – önmagunkat. Alkalmas lazításra, relaxálásra, feszültségek és terhek elengedésére, vizualizáció támogatására, meditálásra.

Bejelentkezés
Leszel a barátunk?