fbpx

Enneagram I.

avagy: Ki vagy te?

Minden ember egyedi személyiséggel rendelkezik és fontos, hogy mindenkit egyéniségként lássunk és fogadjunk el. Az Enneagram megadja azt a belső támpontot, azaz a legbelsőbb hajtóerőnket, ami mentén 9 különböző karakterű embert különböztethetünk meg, az egyedi személyiségünk erre az alapra épül rá.

Az Enneagram tudás új alapokra helyezi a magunkról és a környezetünkben lévő emberekről alkotott képünket, ugyanis a legbelsőbb hajtóerőnk a tudatunk számára nem feltétlenül elérhető lelki-tartományunkban található. Az a felismerés/ráeszmélés, amit karakterünk megtalálása jelent, megnyugvást és elképesztő hatékonyságot hoz magával.

Képzési napok:

2024.09.27-28. vagy 09.27-29.

A képzés első napja fix, a második nap választható.

Jelentkezem a képzésre

Tudsz valakit, akit szintén érdekelhet?
Légy jófej és küldd el neki is:

young-beautiful-dancer-in-beige-swimsuit-dancing-o-2022-03-30-20-23-44-utc-1-1

Milyen problémára nyújt megoldást?

Nem érted mások miért nem úgy működnek, mint te?

Az Enneagram I. tréning eredményeként felismered, megérted és elfogadod saját karakteredet, mely a legbelső mozgatórugóként vezérel életed során. Ezzel nagyban nő az önelfogadásod, ami önmagában hatékonyságnövekedést és harmóniát eredményez. Továbbá rátekintést nyersz a környezetedben élő emberek karakterére, ami révén nő az együttműködési képességed, számos konfliktus és nehéz emberi kapcsolat oldódik fel, szinte varázsütésre.

Azért ajánljuk ezt a képzést, mert

 • azok a tulajdonságok és viselkedések, amik most zavarnak önmagadban átalakulnak és az azokat okozó érzelmet már erőforrásként használhatod
 • megérted, hogy mások miért működnek másképp és az -ha most még bosszantó/ijesztő/frusztráló is számodra- hogyan válhat hasznos eszközzé az együttműködésetek során
 • a további önismereti utadat már egy kilenc dimenziós szemüveggel felvértezve folytathatod

Ez a képzés neked szól!

Hogyan segít?

Az Enneagram: Önismeret és Személyes Fejlődés

 • Minden kornak megvan a maga „emberi ideálja”. A mai ember sikeres, eredményes – ám az ezekre való törekvés nem mindenkinek a természetéből fakadó adottsága. Mégis megpróbál megfelelni ennek a képnek, különben lemarad. Ilyenkor vélhetően szembe megy a saját karakterével és nemes egyszerűséggel tönkre teszi magát, de hogy kényelmetlen számára ez az állapot, az biztos.
 • Van más lehetőség is. Mégpedig, hogy megismerjük a saját karakterünket és annak használva minden adottságát legyünk sikeresek olyan területen és úgy, ahogy az számunkra kézenfekvő és jó érzés.
 • Ehhez nyújt alternatívákat az Enneagram, ami számos ősi bölcseleti hagyomány modern ötvözete. Nincs olyan embereket leíró rendszer, ami ellentmondana ennek a tudománynak. Viselkedés szinten lehetünk bármilyenek, ám az alap mozgatórugóink nem változnak. Ez a karakterünk, amely rendelkezik ugyan színezettel, illetve különböző egészségi állapotokon eltérő emberi személyiségeket eredményez, de az azonos karakterű emberek alap kiindulópontja azonos, ugyanaz az erő mozgatja őket.

Érdekelnek a részletek

Mire tanít meg a tréning?

Megtalálod a saját karakteredet!

 • A rendszer kilenc karaktert különböztet meg aszerint, hogy egy adott alapérzelmet (gondolati, érzelmi, ösztönösen cselekvő beállítódás) és annak háromféle megélését (a környezetén keresztül, saját belső világán keresztül éli meg, vagy tagadja) párosítja össze.
 • Két napos tréningünk célja, hogy a résztvevő rátaláljon saját karakterére, azaz belső hajtóerejére, amivel sokan nem is vagyunk tisztában, sőt vakfoltban van, azaz nem is tudunk róla.
 • Ez a felismerés már önmagában nagy mértékben erősíti a belső egyensúlyát az egyénnek, ezáltal javítja emberi kapcsolatait és hatékonyságát az élet minden területén.
 • Másodlagos cél, hogy a résztvevő képes legyen felismerni más emberek karakterét, így könnyebben és jobban tudja emberi kapcsolatait alakítani, így csökken a stressz az életében.
 • Szervezeti szinten javul a csoport működése, hiszen az egymással való küzdést felváltja az elfogadás és együttműködés. 

Mennyibe Kerül?

Miben különbözik a többi oktatástól?

Védőhálóként mindig ott vagyunk

 • Karakterünk – mivel születésünktől kezdve táplálja viselkedésünket, gondolatainkat, érzéseinket, félelmeinket, vágyainkat – annyira részünk, hogy a pszichológia „vakfolt”-ként definiálja. Tanulható, így a karakterek azonosítása révén magunk is képessé válhatunk a viselkedési, reakcióbeli összefüggések és konklúziók meglátására. Nagy erejű tudásanyag.
 • Tekintettel arra, hogy önismeretről beszélünk, így mindenkinek a saját nyitottsága határozza meg a megélést. Aki eljön egy Enneagram tréningre, az első lépést már megtette. 
 • Mi trénerek is végig jártuk ezt a néha rögös utat, tökéletesen értjük, hogy milyen folyamaton mennek végig résztvevőink, így védőhálóként mindig ott vagyunk, számíthatnak ránk.

Pontosan mit kapsz a kurzustól?

Az Enneagram – útmutató a személyes életedhez és üzleti sikereidhez

Öntudatosságot a saját működésedre. Béklyóid elhagyását.

Sok esetben a szocializáció által beszorulunk egy elvárt viselkedésbe, ami nem a miénk. Amikor karakter azonosan kezdünk működni, akkor olyan tud lenni, mintha egy egész élten át hordott béklyót dobna le az ember.

Felismered a különböző karaktereket

Tréningünkön megtanítjuk megfejteni azokat a kódokat, amelyek adott karakter döntéseit, reakcióit előre jelzik, és amelyekről általában ő maga sem feltétlen tud. Pontosan megmutatjuk, melyik karaktert miről lehet felismerni, és hogyan lehet őket hosszú távon konstruktív együttműködésre ösztönözni.

Kapsz egy 9 dimenziós szemüveget

, amely abban segít, hogy ne legyen fekete-fehér a világ 😊Egy olyan rendező elvet ad ez a szemlélet, amely megengedi, hogy ne elvárásokban éljünk, hanem elfogadásban. Megengedhetjük magunknak, hogy aszerint működjünk, ami jó nekünk, hiszen nem ördögtől való szükségletet kifejezni, csak nem mindegy, hogy melyik karakterből, hogy fog ez hangozni. Ha tudod az Enneagramot, akkor a sajátodat is ki tudod fejezni, és megérted a másokét is.

Segítség az üzleti élet számos területén

Mivel kiválóan modellezi a várható emberi reakciókat, nélkülözhetetlen lett a kulcsemberek kiválasztásában. Napjainkban sikeresen használjuk világszerte az üzleti élet számos területén (pl. vezetői tanácsadás, kiválasztás, motiváció, ügyfélkezelés, értékesítés, tárgyalástechnika).

Képzés menete

 • 1. nap során a résztvevők megismerik a 9 karakter jellemzőit, egészségességi szintjeiket. 
 • 2. nap tréning gyakorlatokon keresztül mélyítjük el a megértést. A gyakorlatok során a résztvevő saját megélésén keresztül közelebb jut saját karakteréhez. A nap végére a cél, hogy mindenki megtalálja a saját karakterét. De azzal sincs baj, ha ez nem sikerül, hiszen tekintettel arra, hogy ez egy mély önismereti utazás, a résztvevő csak a saját megélésen keresztül találhat rá a karakterére, ezt tiszteletben tartva a trénerek nem fogják megmondani a megoldást. Amennyiben a 2. nap végére nem tudta azonosítani valaki a saját karakterét, úgy folytatja tovább az utazást az önkeresésben, és a trénerek biztosítanak egy visszatérő alkalmat online formában a záró nap után 2 héttel. Mindkét formában varázslatos utazást élnek át résztevevőink 😊.

Jelentkezem a képzésre

A képzés ára

Befektetés saját magadba,
ami igazán megtérül

Early bird

2024.09.02-ig

190.000 Ft

Ez mind a tiéd lesz:

 1. Önismeret és önfelfedezés
 2. Az emberi viselkedés mélyebb megértése
 3. Konfliktusok feloldása
 4. Harmonikus kapcsolatok kialakítása
 5. Az önmagunkra és másokra gyakorolt hatás tudatosítása
 6. Személyes fejlődési lehetőségek felfedezése

Jelentkezem a képzésre

Egy összegben

Hamarosan

BNI tagoknak

további kedvezményt biztosítunk

Megéri neked?

Mit kapsz a tréningtől, miben fejlődsz?

 1. önismeret,
 2. személyiségfejlesztés emberikapcsolatok (pl. ügyfélkezelés) 
 3. egyéni és csoportos kompetenciák fejlesztése 
 4. szervezeti felépítés: különböző erősségekkel rendelkező munkatársak szinergikus együttműködése 
 5. konfliktuskezelés 
 6. stresszkezelés
 7. párkapcsolati harmónia
 8. kiemelkedően hatékony gyermeknevelés
 9. kutyád nevelése

Megéri, jövök a képzésre

GYIK

Összeszedtük azokat a kérdéseket, amik felmerülhetnek benned!

Mennyi időt vesz igénybe a képzés, és hogyan történik?

16 óra személyes oktatás tekintettel arra, hogy mély önismereti utazásra invitálunk.

Van-e előfeltétele a képzésnek? Szükséges előzetes ismeretekkel rendelkeznem?

Nem kell előképzettség, sőt javasoljuk, hogy a képzés után merülj csak el a témában, tekintettel arra, hogy így sokkal nagyobb befogadási lehetőséged van. Mindemellett az elsőképzés során tudjuk átadni az esszenciáját annak, hogy választható el a viselkedés a karaktertől így nem rögzül valami rosszul és utána viszont sokkal könnyebben fogsz eligazodni a további kutatásaid során.

Mi az Enneagram, és hogyan segíthet nekem a mindennapi életemben?

Első sorban önmagad hajtóerejének megismerése és elfogadása a cél, és az, hogy ezt az erőt erőforrása tud alakítani. Hozzáadott értéke, hogy más karakterek működését is elfogadod, és harmonikusabb kapcsolatot tudsz fenntartani másokkal, de ennek témának a külön fejlesztésére szolgál már az Enneagram II. képzésünk.

Mikor és hol zajlik a következő képzés, és hogyan jelentkezhetek rá?

A következő képzések dátumait keresd a képzések alatt. Rendszerint Pesten tartjuk az Enneagram képzést, azonban nagyobb létszámú jelentkezés esetén természetesen országosan is megvalósítható.

Mikor nem ajánlott a képzés?

Ha nem vagy hajlandó tükörbe nézni önmagad által.

Milyen esetben javasoljátok kifejezetten ezt a tréninget?

Én receptre írnám fel mindenkinek 😊 -HA azt érzed valami nem oké túl szűk a bőröd, amiben élsz. -HA azt érzed, hogy egyszerűen nem tudsz kijönni emberekkel és nem érted miért nem értenek meg és szeretnéd megérteni a miértjét. -HA azt érzed, hogy fejlődni akarsz, megakarod érteni magadat -Ezeken kívül különösen ajánlott cégvezetőknek (ideális szervezeti struktúra), vezetőknek (hatékonyabb vezetési módszerek alapjai), ügyfélszolgálati tevékenységhez (emberek elfogadása), értékesítőknek (belső motivációk szerint differenciált kommunikáció alapja), szülőknek (gyermeknevelés magasabb szintre emelése)

Várunk téged is

Hűen a missziónkhoz miszerint „Másoknak és magunknak is megengedjük, hogy az legyünk, akik.”

Várunk Téged is, lásd meg Te ki vagy, találd meg Önmagad !

Jelentkezem a képzésre

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

A fejlődésedért vagyunk itt, és alig várjuk, hogy része lehessünk ennek az izgalmas útnak. Nincs más dolgod, mint írni nekünk és mi hamarosan válaszolunk.

Csapatunk készen áll arra, hogy segítsen a képzések kiválasztásában, időpontokban vagy akár egyedi igényekben.

Ha kérdéseid vannak, vagy szeretnél több információt kapni a képzésekről, bátran írj nekünk.


  Megértettem és elfogadtam az adatkezelési nyilvántartásban foglaltakat.

  Hírlevél feliratkozás

  Ha szeretnél értesülni a képzőközpont legfrissebb híreiről, akkor add meg neved és email címed!