fbpx

Virtuális valóság – fejlesztés 3D szemüveggel

avagy: VIRTUÁLIS VALÓSÁG ALAPÚ CSAPATÉPÍTŐ TRÉNING

A virtuális valóság ma már elérhető, azonban tréningeszközként való alkalmazását Magyarországon elsőként a Fürkész Holding csapata tette lehetővé. 

Az egy napos workshop során 3D szemüveg, valamint PS alapú játékok felhasználásával alakítottunk ki tréninggyakorlatokat, amik a komfortzónán túl, mégis élvezetes módon adnak lehetőséget az egyének együttműködési készségének, valamint csapatok működésének fejlesztésére.

Feliratkozom a következő képzésre

Tudsz valakit, akit szintén érdekelhet?
Légy jófej és küldd el neki is:

man-enjoying-a-vr-experience-2022-12-16-00-10-07-utc

Azt érzed, hogy

a csapatoddal nehezen boldogultok a kihívásokkal?

A mindennapokban embertársainkkal való együttműködést számos tényező gátolja, de a fő okokat az csapatot alkotó egyének önmagukban érdemes keresniük és kezelniük.

Ha azt érzed, hogy a csapat, amelyiknek a részese vagy nehezen boldogul a kihívásokkal, gyakoriak a félreértések, konfliktusok, vagy késtek a határidőkkel, esetleg minőségi hibákat vét a kollektíva a feladatok elvégzése során, vagy gyakoriak az ’ügyfél’ (legyen az külső vagy belső ügyfél, akár a Főnök) panaszok vagy selejtes termelés, akkor bizony ideje fejleszteni. A megoldást pedig ez a gyors és izgalmas képzés önmagában képes biztosítani, vagy legalábbis a problémák diagnosztizálását bizton várhatjuk tőle, ami a megoldás felé vezető első és egyben legnagyobb lépést jelenti.

Hogyan segít a tréning?

Kikapcsolódás és önfeledt időtöltés

 • A képzést, gyakorlatokat és VR gyakorlatokat tartalmazó csapatépítő program célja, hogy a csapat tagjai kikapcsolódjanak, kiszabaduljanak a szürke hétköznapokból, önfeledten tölthessenek időt együtt.
 • A gyakorlatok a szórakoztatás mellett alkalmasak a csapat együttműködésének fejlesztésére, a csapaton belüli kommunikáció javítására, valamint -jellemzően két napos verzió esetén- a csapatban rejlő szinergia felismerésére és erősítésére.
 • Trénereink a gyakorlatokat követő facilitáció során kifejezetten ezekre a témákra irányítják a résztvevők figyelmét, tanulságok levonása elsődlegesen ezt célozza.
 • A csapatélmény miatt mindenképp erősödni fog a csapat összetartása, elkötelezettségük egymás iránt is és a munkaadójuk irányában.
 • Nem utolsó sorban a képzés speciálisan egy olyan közös nyelvezetet alakít ki a kollégák között, ami még inkább segíti az összetartozás, az „egy hajóban evezünk” érzést, valamint bővíti és erősíti a teremtő és együttműködő szervezeti kultúra elemeit

Érdekelnek a részletek

Mire tanít meg a tréning?

A képzés CÉLJA?

 • Kommunikációs útvonalak megértése, tisztázása, azok elcsúszásainak feltárása és a megoldások megtalálása. 
 • Megértik a résztvevők, hogy amit a valóságról gondolnak, az csak az egyénben keletkező lenyomat (térkép) a világról, ami biztosan eltérő lesz a másik ember fejében, amennyiben ez nem kerül tisztázásra, komoly félreértésekhez vezet.
 • A konfliktusok tudatos és eredményes kezelése.
 • Vezetői szerep fejlesztése, illetve a vezető fontosságának megértése, ezáltal könnyebb elfogadása.
 • Erősebb csapatszellem, amit a nap folyamán elért sikerek tovább erősítenek.

Mennyibe Kerül?

Miben különbözik a többi oktatástól?

A 3D és egyéb virtuális valóságot biztosító eszközök használata

egyedülálló még a tréningműfajú képzések között is.

 • A gyakorlatok lényegesen életszerűbbé válnak tőle, az egyének elköteleződése a feladatok megoldása mellett növekszik, ami lényegesen több megtapasztalást, ezáltal több tanulságot és fejlődést is hoz.
 • Ha egy tréningtől elvárod, hogy jó hangulatban és izgalmasan teljen, akkor ez a foglalkozás túl fogja szárnyalni minden várakozásodat.
 • Ráadásul bepillantást enged a jövő technológiájába, amit jó eséllyel a munkádba is hamarosan át fogsz emelni. 
 • Ilyen képzésen más még biztosan nem volt az ismerőseid közül, az itt készített selfikből olyan közösségi média bejegyzéseket fogsz tudni posztolni, amire biztosan irigyek lesznek ismerőseid. 😉

Pontosan mit kapsz a kurzustól?

Élmény:

ilyen lendületet adó és izgalmas programod lehet, hogy még sosem volt. Garantáltan feltüzelve, tettre készen és izgatottan fogod zárni a napot te is, ha csapattal érkezel, akkor ezt még egy erős közösségi élmény is tetézni fog, amit a mindennapokba is magatokkal visztek majd.

Önismeret:

különleges helyzetekben találhatod magad: bombahatástalanító, versenyautó pilóta, forgalomirányító, bolti pénztáros, vagy akár Jedi lovag szerepében is alkalmad lehet kipróbálni magad, ahol megtapasztalhatod, hogyan működsz extrém helyzetekben

Készségeid fejlődése:

az informatikai magabiztosságod is fejlődik, azonban ennél fontosabbnak tartjuk azokat az emberi kapcsolatokban jelentkező készségeket, mint a kommunikációs, konfliktuskezelés, vezetés, együttműködési és mások megértését-elfogadását biztosító készségek és hozzáállások.

Jövőlátás:

az, ami itt történik veled ma még kuriózum, de 5-10-15 év múlva várhatóan rengeteg mindent ezzel az eszközrendszerrel fogunk majd végezni, mi lenne, ha már ma ismernéd a jövőt?!

Képzési tematika

 • Önismereti- és emberismereti gyakorlatok.
 • Magabiztosságot, optimizmust, önzetlenséget, toleranciát és empátiát erősítő  
 • feladatok.
 • Felelősség- és kockázatvállalás erősítése a csapattagoknál.
 • Együttműködés, szinergia erősítése a cégen belül.
 • A VR technológiára alapuló feladatok különösen alkalmasak arra, hogy a komfortzónát elhagyva jöjjenek felszínre az egyéni működések, valamint a csapaton belüli tudattalan folyamatok.
 • Csapategységet erősítő gyakorlatok, együtt mindent meg tudunk oldani.
 • a VR szemüvegek által megjelenített helyzetek erős impulzust jelentenek, ami révén a résztvevők kimozdulnak megszokott valóságukból
 • a vakfoltban lévő működéseinkre tisztábban látunk rá
 • a megélt tapasztalataink gyorsabban épülnek be tudásként
 • új, innovatív, szórakoztató, magával ragadó „tréning veteránoknak” is új élmény
 • A VR tréning során felszínre kerülnek az eddig vakfoltban lévő tulajdonságok, rejtett konfliktusok, de az egyének rejtett képességeire is fény derül. A VR alapú játékok között általában az együttműködést fejlesztő gyakorlatokra helyezzük a hangsúlyt.
 • VR (Virtuális valóság) tréningként kerül megtartásra a képzés, amely ízelítő a világ legmodernebb, tapasztalati tanulásra épülő tréning metodikájából. A VR tréning megdöbbentően interaktív módon szólítja meg a résztvevőt, így a tapasztalatok még intenzívebbek, melyet tréneri facilitáció révén emelünk tudatos szintre, levonva a következtetéseket a csapat erősségei és fejlesztendő területei kapcsán. Számos fejlesztési cél építhető a tréningbe a csapat, illetve a csapat vezetőjének igényei szerint.
 • Fejlesztési területek csapatépítés, hatékony együttműködés, egyéni és csoportos kompetenciák fejlesztése, személyiségfejlesztés, kommunikáció, konfliktuskezelés, stresszkezelés
 • Megvalósítás: 8 órás, személyes jelenlétű workshop

Feliratkozom a következő képzésre

A képzés ára

Befektetés saját magadba,
ami igazán megtérül

Egy összegben

8 órás képzés

Feliratkozom a következő képzésre

Csapatoknak:

maximum 6 fős csapatok részére

Feliratkozom a következő képzésre

Early bird

Ez mind a tiéd lesz:

 1. magabiztosság
 2. optimizmus
 3. önzetlenség
 4. tolerancia
 5. empátia

Feliratkozom a következő képzésre

Megéri neked?

 1. Mit adnál azért, ha másokkal való emberi kapcsolataid javulnának?
 2. Ha a csapat, aminek a része vagy többet kapna belőled és ezért kifejezné elismerését?
 3. Ha az egész szervezet, aminek a tagja vagy jobban teljesítene?
 4. Javulna az életed?
 5. Ha igen, akkor tudd, hogy már maga az élmény miatt megéri a részvételi díj, ha még a fenti témákban is fejlődést tudsz elérni, az már maga a csoda!

Feliratkozom a következő képzésre

GYIK

Összeszedtük azokat a kérdéseket, amik felmerülhetnek benned!

Mennyi időt vesz igénybe a képzés, és hogyan történik?

1 alkalommal, szünetekkel együtt 8 órában, workshop jelleggel kerül kivitelezésre a képzés

Van-e előfeltétele a képzésnek? Szükséges előzetes ismeretekkel rendelkeznem?

Előfeltétele nincs, viszont a 3D eszközök használatánál kizáró ok az epilepszia, vagy hasonló idegrendszeri kórképek megléte.

Mi a VR tréning módszer, és hogyan segíthet nekem a mindennapi életemben?

A VR módszer 3D szemüveg és egyéb virtuális teret alkotó eszközök felhasználásával kivitelezett, tréner által vezetett fejlesztő foglalkozás. Segíti az egyének együttműködését másokkal, a csapatszerepek betöltését és mindent, ami ezzel együtt jár.

Mikor és hol zajlik a következő képzés, és hogyan jelentkezhetek rá?

Következő nyílt képzés: Hamarosan Egyéni vagy akár csoportos igényt érdemes mielőbb jelezni, mert gyorsan betelnek a meghirdetett alkalmak.

Mikor nem ajánlott a képzés?

Amennyiben a régi, papíros megoldásokat preferálja a csapat, a modern eszközökkel szemben, illetve epilepszia fennállása is kizáró ok.

Milyen esetben javasoljátok kifejezetten ezt a tréninget?

Amennyiben különleges tréningen szeretnél résztvenni, különösen, ha csapatoddal közösen eldöntöttétek, hogy még jobbá akartok válni. Tréningveteránok is állítják: ilyet még sose tapasztaltak eddig!

Várunk téged is,

ha úgy érzed, hogy nem szeretnél várni, hogy a jövő számodra elkezdődjön!

Feliratkozom a következő képzésre

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

A fejlődésedért vagyunk itt, és alig várjuk, hogy része lehessünk ennek az izgalmas útnak. Nincs más dolgod, mint írni nekünk és mi hamarosan válaszolunk.

Csapatunk készen áll arra, hogy segítsen a képzések kiválasztásában, időpontokban vagy akár egyedi igényekben.

Ha kérdéseid vannak, vagy szeretnél több információt kapni a képzésekről, bátran írj nekünk.


  Megértettem és elfogadtam az adatkezelési nyilvántartásban foglaltakat.

  Hírlevél feliratkozás

  Ha szeretnél értesülni a képzőközpont legfrissebb híreiről, akkor add meg neved és email címed!