fbpx

Enneagram III.

avagy: Mester szint

Minden ember egyedi személyiséggel rendelkezik és fontos, hogy mindenkit egyéniségként lássunk és fogadjunk el. Az Enneagram megadja azt a belső támpontot, azaz a legbelsőbb hajtóerőnket, ami mentén 9 különböző karakterű embert különböztethetünk meg, az egyedi személyiségünk erre az alapra épül rá.

A képzés célja, hogy a résztvevők magabiztosan használják az Enneagram tudást nem csak saját életükben, de azzal segítséget tudjanak adni családtagjaiknak, kollégáiknak és barátaiknak is. Bármilyen élethelyzetben magabiztosan tudjon megnyilvánulni, a karakterük legjobb formáját hozzák, ezzel valódi formálóivá váljanak életüknek és mások számára is a teljességet tudják elhozni. 

Érdeklődöm a következő képzés iránt

Tudsz valakit, akit szintén érdekelhet?
Légy jófej és küldd el neki is:

pexels-photo-2495233 kisebb

Milyen problémára nyújt megoldást?

Az Enneagram I. tréningen résztevevők megismerték sajt karakterüket, mozgató rugójukat.  Ezzel elindítottuk Őket egy nagyon izgalmas utazáson, ahol is már tudatosan tudnak bizonyos helyzetekre ránézni felismerve karterükből jövő reakciókat.

Az Enneagram II. tréningen résztvevők elsajátították mások karakterének azonosítását, amit az azóta eltelt időben számos helyzetben gyakorolhattak és tökéletesíthettek. Továbbá elmélyedtek karakterük fejlődési útjának és leromlásának jelzéseiben, elkezdtek figyelni ezekre a jelekre, hogy minél előbb be tudjanak avatkozni, ezzel valódi fejlődési pályára állíthatták egyéniségüket.

Az Enneagram III. képzés ezekre az alapokra építkezve még magasabb szintre emeli a tudást és annak használati lehetőségét: célunk, hogy az Enneagram III. végzettek életük egyre nagyobb részét töltsék karakterük egészséges állapotainak valamelyikében, ha mégis kimozdulnának az egyensúlyukból, akkor legyen gyors-hatékony eszközük a visszatérésre. Továbbá a másokkal való kapcsolataik során is megfelelően tudják a helyzethez és a partner karakteréhez igazítva működtetni képességeiket, így biztosítva a harmonikus emberi kapcsolatokat. Még ezen is túl képesek legyenek hatékonyan támogatást adni másoknak, hogy életüket jó irányba tudják terelni, ha erre nyitottságot mutatnak.

A képzés során minden résztvevő megélése, tapasztalatai és egyéni érzékelése is bevonásra kerül és egyre magasabb szintű közös tudássá formáljuk azt. Erős csoport-bizalmi szintről indulva tovább fokozzuk azt, így a képzés két napja felejthetetlen csoportélményt is nyújt a résztvevők számára.

Hogyan segít a tréning?

Gyakorlatok, játékok és forrószékes élményfeldolgozások

 • Hiszünk az élethosszig tartó tanulásban, és az önfejlesztésben, így a meglévő tudás továbbfejlesztésében is. Tekintettel arra, hogy ez egy ráépülő képzés, így a meglévő tudás elmélyítése megélésének a feldolgozása, és a gyakorlatban való alkalmazása a cél a mindennapokban mind magánéletben és munkahelyi viszonyokban is.  
 • Ez a tréning, mint az Enneagram I-re és Enneagram II-re ráépülő képzés erős bizalmi alapokról indul, bár a résztvevők különböző alkalmakról érkeznek, így egymást nem feltétlenül ismerik, a téma iránti elköteleződésük és az Enneagram I. és II. képzésen megélt tréning-flow lehetőséget teremt arra, hogy sokkal nagyobb magaslatokat érjünk el a foglalkozás során. 
 • A képzésen a gyakorlatok, játékok és forrószékes élményfeldolgozások lehetőséget teremtenek rá, hogy alapjaiban rendezzék újra a résztvevők életük néhány szeletét, emberi kapcsolatukat és legfőképpen önmagukat. Ennek hatása leírhatatlanul erős fejlődést generál számukra.

Érdekelnek a részletek

Mire tanít?

A képzés CÉLJA?

 • A rendszer kilenc karaktert különböztet meg aszerint, hogy egy adott alapérzelmet (gondolati, érzelmi, ösztönösen cselekvő beállítódás) és annak háromféle megélését (a környezetén keresztül, saját belső világán keresztül éli meg, vagy tagadja) párosítja össze. Két napos tréningünk célja, hogy a résztvevő aki már rutinosan ismeri fel mások karakterét (bár valószínűleg ezen a téren még tovább fog fejlődni a képzés révén) megfelelően tudja illeszteni viszonyulását, viselkedését és kommunikációját a másik emberhez annak karakterének függvényében. Az elméleti ismereteken túl zsigeri megéléseket is szerezhet a tőle eltérő karakterű emberek működéséről. Bizonyos szinten ’gondolat’/’érzés’/’szándék’-olvasóvá válik a tréning végére. Szervezeti szinten javul a csoport működése, hiszen egymással való küzdést felváltja az elfogadás és együttműködés, sőt mindez olyan szintre emelkedik, mint egy akrobata mutatványos csoport produkciója, ahol vakon tudnak egymásban bízni és együttműködni a szervezet tagjai.
 • A képzés másik célja, hogy a résztvevők minden élethelyzetben meg tudják tartani az egyensúlyt önmagukkal, bármilyen szélsőséges élethelyzetben is karakterük jól működését tudják megélni, vagy ha mégis kibillennének, akkor vissza tudjanak találni oda. A gyakori karakterek legfontosabb fejlődési lépéseit részletesen tárgyaljuk, sőt lehetőséget teremtünk, hogy gyakorlati módon is próbára tegyék magukat a résztvevők saját karakterük tökéletesre csiszolásának területén.

Mennyibe Kerül?

Miben különbözik a többi oktatástól?

Teremtő légkört tudunk együtt létrehozni

 • Mivel mindenki, aki résztevő, nálunk tanulta az Enneagramot, ugyanazzal a szemlélettel tanulta az anyagot, aminek a legfontosabb alappillére, hogy elsősorban magadat fogadd el, és ezáltal elfogadod a másik karaktert is. 
 • Ugyan különböző karakterek, de azonos szemléletű emberek csoportja vesz részt a képzésen, amellyel igazán teremtő légkört tudunk együtt létrehozni, ahol a problémák és egyedi megélések támogató légkörben kerülnek feldolgozásra.
 • Ezeket az életben is használható know-how-vá formálunk.

Pontosan mit kapsz a kurzustól?

Mire kapsz választ a képzés alatt?

Karakter azonos életet

Hogyan legyek mindig karakterem és személyiségem középpontjában?

Az egyéni hatékonyság titkára.

Hogy mi a boldog élet titka.

Hogy mi mozgat más embereket és hogyan tudom őket valóban segíteni.

Részleges gondolatolvasási készséget.

Munkahelyi kapcsolatokban eligazodás,

hogy kivel, mit, hogyan, beszéljünk meg, hogy adjunk visszajelzést, vezetőként kinek milyen pozíció vagy feladatkör a legmegfelelőbb.

Gyakorlati tudást

Gyakorlati tudást a karakterek felismeréséhez.

Drasztikusan csökkentheted a romboló konfliktusokat

életedben, miközben kifejezed azt, amire valójában szükséged van.

Képzés menete

A 2 nap során tréning gyakorlatokon keresztül mélyítjük el az Enneagram tudást. A tréning módszertan lényege, hogy élmény alapú tudás a gyakorlatba való áthelyezésével erősítjük.

Érdeklődöm a következő képzés iránt

A képzés ára

Befektetés saját magadba,
ami igazán megtérül

Egy összegben

250.000 Ft

(196.850 Ft + áfa)

Érdeklődöm a következő képzés iránt

BNI tagoknak

10% kedvezményt biztosítunk

Early bird

Hamarosan

Ez mind a tiéd lesz:

 1. Az egyéni hatékonyság titka
 2. A boldog élet titka
 3. Részleges gondolatolvasási készség
 4. Munkahelyi kapcsolatokban eligazodás

Megéri neked?

Mit kapsz a tréningtől, miben fejlődsz?

 1. önismeret,
 2. személyiségfejlesztés emberikapcsolatok (pl. ügyfélkezelés) 
 3. egyéni és csoportos kompetenciák fejlesztése 
 4. szervezeti felépítés: különböző erősségekkel rendelkező munkatársak szinergikus együttműködése 
 5. konfliktuskezelés 
 6. stresszkezelés
 7. párkapcsolati harmónia
 8. kiemelkedően hatékony gyermeknevelés
 9. kutyád nevelése

Érdeklődöm a következő képzés iránt

GYIK

Összeszedtük azokat a kérdéseket, amik felmerülhetnek benned!

Mennyi időt vesz igénybe a képzés, és hogyan történik?

16 óra személyes jelenlétű oktatás, két egymás követő napon

Van-e előfeltétele a képzésnek? Szükséges előzetes ismeretekkel rendelkeznem?

Fürkész Holding Enneagram I. és II. képzés elvégzése szükséges, hiszen az ott megélteket is beépítjük a II. képzésbe.

Mi az Enneagram III, és hogyan segíthet nekem a mindennapi életemben?

A már meglévő karakterek fejlődésének segítése, más karakterek működésének elfogadása, harmonikusabb kapcsolatotok fenntartása az élet minden területén

Mikor és hol zajlik a következő képzés, és hogyan jelentkezhetek rá?

A következő képzések dátumait keresd a képzések alatt. Rendszerint Pesten tartjuk az Enneagram képzéseket azonban nagyobb létszámú jelentkezés esetén természetesen országosan is megvalósítható.

Mikor nem ajánlott a képzés?

Ha nem vagy hajlandó tükörbe nézni önmagad által. -Ha még nem voltál Enneagram I. és II. képzésen.

Milyen esetben javasoljátok kifejezetten ezt a tréninget?

HA azt érzed elindultál az úton, és folytatnád -HA magasabb szintre emelnéd az Ennegram tudásodat -HA szeretnél magabiztosabban karaktert azonosítani -Ezeken kívül ha szeretnél olyan remek emberekkel együtt lenni miközben ugyanazzal a tudással rendelkeznek, azaz közös nyelven tudjátok élményeiteket feldolgozni az első képzés óta eltelt időszakról.

Várunk téged is,

Enneagram galaxis útikalauz stopposoknak/ Enneagram II. végzősöknek!

Érdeklődöm a következő képzés iránt

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

A fejlődésedért vagyunk itt, és alig várjuk, hogy része lehessünk ennek az izgalmas útnak. Nincs más dolgod, mint írni nekünk és mi hamarosan válaszolunk.

Csapatunk készen áll arra, hogy segítsen a képzések kiválasztásában, időpontokban vagy akár egyedi igényekben.

Ha kérdéseid vannak, vagy szeretnél több információt kapni a képzésekről, bátran írj nekünk.


  Megértettem és elfogadtam az adatkezelési nyilvántartásban foglaltakat.

  Hírlevél feliratkozás

  Ha szeretnél értesülni a képzőközpont legfrissebb híreiről, akkor add meg neved és email címed!