fbpx

Tranzakció Analízis

Az itt és most hatalma

avagy:

Tranzakció Analízis a gyakorlatban

Ez a tréning azoknak szól, akik érteni akarják önmagukat.

Eric Berne munkássága olyan fogalmakat tett közismertté az emberiség számára, mint az énállapotok, viselkedési mintázatok, horgok és játszmák. A ’Tranzakció analízis a gyakorlatban’ a T.A. tudásanyagból merített elméletet kis adagokban vegyíti gyakorlati megéléseket hozó tréninggyakorlatokkal, ami hatékony módszer arra, hogy a mindennapokban alkalmazható készségszintű használatig jusson a résztvevő.

A T.A. ismerete a tudatos működést erősíti, ami személyiségünk kilengéseinek irányban tartásához és a konfliktusaink számának és romboló hatásának drasztikus csökkenéséhez vezet.

Jelentkezem

Tudsz valakit, akit szintén érdekelhet?
Légy jófej és küldd el neki is:

nlp-or-neuro-linguistic-programming-practitioner-h-2021-08-27-14-37-12-utc

Előfordult már veled,

hogy mondtál és/vagy tettél valamit, majd a következő pillanatban feltetted a kérdést: ’ez tényleg én voltam?’;

vagy annyira magával sodortak az érzések, hogy szinte ’romboltál’ magad körül (fizikai értelemben vagy akár ’csak’ emberi kapcsolatokat)?; vagy néha úgy érzed, hogy az egész világ ellened van és téged senki se ért meg?.

 • Ilyenkor a Felnőtt tudatosságból kimozdulva korábbi viselkedési mintázataink rabjaivá váltunk. Ezek lehet, hogy valamikor régen jók voltak (neked vagy a környezetedben mástól láttad és vélted hatékonynak), de most már több kárt okoznak, mint hasznot.
 • Ha ezek a helyzetek vissza-visszatérnek, változtatnál rajtuk, de nem tudsz, akkor valószínűleg Játszmává alakítottad és valamilyen ’Nyereséged’ van a helyzetből, bármilyen hihetetlennek is tűnik, hiszen te csak úgy érzed, hogy szenvedsz tőle…
 • Bizonytalanság azáltal, hogy nem tudjuk, hogyan érjük el és befolyásoljuk másokat pozitív módon.

Van egy jó hírünk:

erre és még sok minden másra is van megoldás és a Tranzakció Analízis megismerésével el is sajátíthatod azt a tudást, amire szükséged van hozzá.

Hogyan segít?

Miért a tranzakcióanalízis?

 • Időről időre azt vehetjük észre magunkon, hogy kibillentünk a belső egyensúlyunkból, érzelmi viharok, kiborulások és összeveszések tüneteit figyelhetjük meg magunkon.
 • A T.A. segít megérteni ennek lelki folyamatát, belső okát, feltárhatjuk eredetét, azt a forrásélményt, ahonnan ismétlődő mintázatként építjük magunkban.
 • Ha megértjük, meg is változtathatjuk… A T.A. alapjaként tekintünk az énállapotokra, melyek meghatározzák érzéseinket, gondolatainkat és viselkedésünket.
 • A módszertan egy-egy feszült helyzetben is segíthet „fejben” maradnunk, megőrizni higgadtságunkat és az itt-és-most helyzetet látni és arra reagálni.
 • Ennek révén lényegesen javulnak emberi kapcsolataink, feldolgozhatóvá válnak konfliktusaink, sőt idővel csökkenthetjük játszmák számát és negatívhatását életünkre. Jobb érzés lesz a saját bőrünkben lenni.

Érdekelnek a részletek

Mire tanít?

A képzés CÉLJA?

 • A képzés során a résztvevők megismerkednek az énállapotokkal, megtanulják felismerni magukon és másokon azokat, erre építve az emberek közti tipikus tranzakciókat tárjuk fel, megtanuljuk elemezni azokat.
 • Megértjük a pszichológiai nyereség fogalmát és szerepét, ami különösen jelentős a Játszmák megértése és kezelése kapcsán.
 • A Driverek megismerése révén automatikus viselkedési modelljeink megértéséhez és feloldásához jutunk el, jelentősen növelve ezzel az egyénhatékonyságát.
 • Tréning esetén a képességeink fejlesztését, workshop formában pedig konkrét esetek feldolgozása válik lehetővé a csoport tagjai számára.
 • A cél, hogy elfogadjuk önmagunkat, ezen keresztül pedig értékelni tudjuk, akár egy éles helyzetben is, hogy az eddig megszokott viselkedési mintát felcseréljük-e egy új megoldásra.
 • Ezáltal számos eddig megoldhatatlannak hitt kihívás, konfliktus vagy „beragadt” emberi kapcsolat válik orvosolhatóvá.

Mennyibe Kerül?

Miben különbözik a többi oktatástól?

Mi teszi különlegessé a Tranzakció Analízis önismereti kurzusunkat?

Mélyreható Önismeret: A kurzus nemcsak az alapokat tanítja, hanem mélyreható önismeretet nyújt, segítve a résztvevőket a viselkedésük és gondolkodásuk mélyebb megértésében.

Konkrét Megoldások: A Tranzakció Analízis olyan konkrét eszközöket kínál, amelyek azonnal alkalmazhatók az életben, segítve a résztvevőket a problémák gyorsabb megoldásában.

Központi Figyelem a Kapcsolatokra: A kurzus különleges hangsúlyt helyez az emberi kapcsolatokra és a konfliktuskezelésre, amelyekre a mindennapi életben gyakran nincs elegendő figyelem.

Tapasztalt Trénerek: Képzőink rendelkeznek a szükséges szaktudással és tapasztalattal, hogy hatékonyan tanítsák meg a Tranzakció Analízis módszerét.

Gyakorlati Alkalmazhatóság: Az itt megszerzett ismeretek és készségek azonnal használhatók mind a személyes, mind a szakmai életben, segítve a résztvevőket a sikeres és kiegyensúlyozott élet elérésében.

Pontosan mit kapsz a kurzustól?

A kurzus mélyreható önismeretet, hatékony kommunikációt és harmonikusabb kapcsolatokat kínál az életed minden területén.

Önmagad megértése:

megismered játszmáidat, az azokat beindító horgokat és hogy mikor és miért ugrasz rá ezekre.

Viselkedésmintázatok:

feltárhatod saját korábbról hozott viselkedési modelljeit, amik -bár egykor kiváló megoldások lehettek- mára már inkább korlátoznak a hatékony működésben és harmonikus emberi kapcsolatok fenntartásában.

Gátló működések levetkőzése:

megtanulod mérlegelni a helyezetet és azonnali reakció helyett tudatos döntést hozhatsz, hogyan reagálsz egy-egy ingerre

Drasztikusan csökkentheted a romboló konfliktusokat

életedben, miközben kifejezed azt, amire valójában szükséged van.

Mélyebb Kapcsolatok Kialakítása:

Megengeded magadnak, hogy valóban beleengedd magad a pillanatba és más emberekkel való teljességet adó kapcsolódásba

Stresszkezelés

A stresszhelyzetben jelentkező automatikus hajtóerő vakká tehet a valódi kihívásra, ezt a ’kapcsolót’ is felfedezed magadban, hogy tökéletesen működj még nyomás alatt is

Képzés menete

 • A képzés 5 napja során szünetekkel együtt 8 órát dolgozik együtt a csoport.
 • A változatos gyakorlatok elősegítik, hogy folyamatos figyelemmel legyenek a résztvevők, izgalmas is legyen az időtöltés, miközben egyre inkább elmélyülünk a témában és önmagunk működésének megismerésében.
 • A csoporton belüli bizalom kialakulására és folyamatos erősödésére nagy fókuszt helyez a tréner, hiszen csak így lehet erdménye személyiségfejleszési folyamatot elérni.
 • Megvalósítás: 40 órás, személyes jelenlétű vagy online tréning vagy workshop **engedélyes képzés

Jelentkezem a képzésre

A képzés ára

Befektetés saját magadba,
ami igazán megtérül

Egy összegben

400.000 Ft

40 órás képzés

Jelentkezem

BNI tagoknak

10%-os kedvezményt biztosítunk

Jelentkezem

Early bird

320.000 Ft

Ez mind a tiéd lesz:

 1. Önmagad megértése
 2. Viselkedésmintázatok feltárása
 3. Gátló működések levetkőzése
 4. Konfliktusok csökkentése
 5. Kapcsolódás másokkal
 6. Stresszkezelés képessége

Jelentkezem

Megéri neked?

A képzés elvégzésével elérheted, hogy

minden helyzetben higgadtan, bölcsen, Felnőttből reagálj a vélt vagy valós támadásokra.

Gondolj bele, mit érne meg számodra, ha akár csak egyszer is:

 1. …vissza tudnád fordítani, ha egy vevő kötözködik?
 2. …tudnád kezelni a ’nehéz eset’ főnököd/bosztottad/kollégádat?
 3. …egy nehéz munkahelyi szituációt tökéletesen kezelnél?
 4. …anyósoddal kellemes lenne időt töltened… ?
 5. …pároddal egy-egy ’apró’ feszültség nem tányérdobálással végződne?
 6. …a gyereked feleselési kísérlete nevetgélve együttműködéssé változna?

Elárulunk egy titkot: ha egyszer sikerül ezeket a folyamatokat visszafordítanod, akkor fokozatosan rendszeressé válik ez a képességed… 😉

Megéri, jövök a képzésre

GYIK

Összeszedtük azokat a kérdéseket, amik felmerülhetnek benned!

Mennyi időt vesz igénybe a képzés, és hogyan történik?

40 órás, valós térben történő tréningsorozat. Heti 1 alkalommal találkozik a tréningcsoport, 9-17 óráig tart az adott napi foglalkozás. Az időtartam szükséges hozzá, hogy valódi változásokat érjünk el, ne csak a felszínt kapargassuk, hanem igazi eredményekkel tudj gazdagodni. A tréningnapok során bizalmi légkörben, egymást támogatva és egymás felismeréseiből is tanulva, kellemes hangulatban folyik a mély önismereti munka.

Van-e előfeltétele a képzésnek? Szükséges előzetes ismeretekkel rendelkeznem?

Érdemes lehet Eric Berne könyveit vagy más a T.A. területével foglalkozó anyagot forgatni, ez azonban nem szükséges ahhoz, hogy tökéletesen értsd a tréning során felmerülő témákat, azokat az alapoktól tárgyaljuk és az elmélet helyett elsődlegesen a gyakorlati használhatóságot jobban segítő tréninggyakorlatok megéléseire támaszkodunk.

Mi a T.A. módszer, és hogyan segíthet nekem a mindennapi életemben?

Eric Berne munkássága olyan fogalmakat tett közismertté az emberiség számára, mint az énállapotok, viselkedési mintázatok, horgok és játszmák. A ’Tranzakció analízis a gyakorlatban’ a T.A. tudásanyagból merített elméletet kis adagokban vegyíti gyakorlati megéléseket hozó tréninggyakorlatokkal, ami hatékony módszer arra, hogy a mindennapokban alkalmazható készségszintű használatig jusson a résztvevő. Növeli a tudatosságot, különösen krízis helyzetekben. Képessé válsz felismerni, ha ’horgot’ dobnak feléd és megtanulod elhárítani a ’játszmára’ szóló meghívót. Ezzel a felesleges konfliktusok kiiktathatók életedből, miközben egyre hatékonyabban kezeled emberi kapcsolataidat.

Mikor és hol zajlik a következő képzés, és hogyan jelentkezhetek rá?

A képzést évente legfelebb egy alkalommal van módunk megrendezni, így érdemes feliratkozni a várólistára, hogy biztosan időben értesülj a következő induló kurzusról!

Mikor nem ajánlott a képzés?

Nem ajánlott olyan embereknek, akik pszichiátria kezelés alatt állnak.

Milyen esetben javasoljátok kifejezetten ezt a tréninget?

Tedd fel magadnak a kérdést: Eljött az ideje, hogy boldog legyek? Ha igen a válaszod, akkor a te kérdésedre is megadtad azt. ;-P Azoknak az embereknek ajánljuk, akik eldöntötték, hogy jobbá teszik életüket. Akik rendelkeznek konfliktusokkal, különösen, ha azok ismétlődő mintákat mutatnak (ugyanazzal az emberrel vagy nagyjából ugyanarról a témáról szólnak) és erős elhatározásuk van, hogy kiszálljanak ebből az inproduktív helyzetből.

Várunk téged is,

hogy a világ jobb hely legyen számodra és ezáltal környezeted számára is.

Jelentkezem

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

A fejlődésedért vagyunk itt, és alig várjuk, hogy része lehessünk ennek az izgalmas útnak. Nincs más dolgod, mint írni nekünk és mi hamarosan válaszolunk.

Csapatunk készen áll arra, hogy segítsen a képzések kiválasztásában, időpontokban vagy akár egyedi igényekben.

Ha kérdéseid vannak, vagy szeretnél több információt kapni a képzésekről, bátran írj nekünk.


  Megértettem és elfogadtam az adatkezelési nyilvántartásban foglaltakat.

  Hírlevél feliratkozás

  Ha szeretnél értesülni a képzőközpont legfrissebb híreiről, akkor add meg neved és email címed!