fbpx

Változáskezelés

Neuro-Lingvisztikus Programozás eszközrendszerével

avagy: Hogyan tehetem jobbá életemet?!

A tréning során a résztvevők önismereti folyamatok és készségépítés révén lehetőséget teremtenek maguk számára, hogy felismerjék életük azon területeit, amikben változást szükséges elérjenek és képessé válnak ezen változások megteremtésére. Az eddigi elakadásaik, pszichés korlátaik pedig egyenesen erőforrássá válnak számukra. Fantasztikus önismereti utazás a csodálatos élet felé.

A felhasznált eszközrendszer egy része a világhírű Neuro-Lingvisztikus Programozás tudásanyagának felhasználásával készült, mely hatékony támogatást nyújt a változási folyamatokhoz is, ahogy életünk sok más területére is.

Érdeklődöm a következő képzés iránt

Tudsz valakit, akit szintén érdekelhet?
Légy jófej és küldd el neki is:

valtozas-kezeles

Közismert tény, hogy

’egyetlen dolog állandó életünkben: a változás maga’.

Tudjuk és igyekszünk elfogadni, mégsem könnyű, hiszen lelkünk mélyén állandóságra, biztonságra és harmóniára vágyunk, miközben a folyamatosan változó világunk, életünk és környezetünk olyan érzéseket kelthet bennünk, hogy vágyunk nem lehetséges; pedig valójában nagyon is az. 

Legyen szó munkahelyi változásról (előléptetés vagy éppen leminősítés, vezetővé válás vagy csapatom létszámának csökkenése, home office-ba kerülés vagy onnan irodába visszatérés, céges összeolvadás, kollégák távozása, új terület elkezdése stb.), magánéleti változásról (költözés, házasságkötés vagy éppen válás, gyermekáldás vagy éppen a gyerekek kirepülése, haláleset vagy egyéb tragédia környezetünkben stb.) vagy belső változásról (trauma, életút béli váltás, érdemtelenség érzésének elhatalmasodása, útkeresés, karriertervezés stb.) minden változás komoly kihívás még akkor is, ha tudatosan akarjuk vagy legalább elfogadjuk azt, lelkünk mélyén akkor is vihar tombol, míg nem találunk módot arra, hogy lecsillapítsuk azt.

Ami mögöttünk van, és ami még előttünk áll, apróságok ahhoz képest, ami bennünk rejlik.”
Ralph Waldo Emerson

Külső világunk aktuális változása belső változásokat is magával hoz. Ez megnyilvánulhat abban, hogy negatív érzéseink felerősödnek, mint pl. bizonytalanság, félelem, kétségbeesés, de akár azt is érezheted, hogy eddig rejtett belső erőforrásaid bukkannak felszínre a kihívások kezelésében.

Hogyan segít?

A belső változás folyamatának tudatos irányítása

 • A képzés során a résztvevők megtanulják elfogadni és átkeretezni (viszonyulásukat megváltoztatni) a változást magát, aminek előfeltétele, hogy feltárják azokat az életterületeket, ahol a változás folyik, illetve amire hatással van, illetve amely területeken a változás indokolt lenne, de eddig -belső gátló folyamatok okán- nem került rá sor.
 • A képzés számos eszközt alkalmaz, úgy, mint tréning gyakorlatok, játékok, szituációk, vezetett- és belső transzállapot, amelyek hatékony ötvözetet biztosítanak valódi fejlődés biztosításához.
 • A tréning során kis létszámú csoporttal dolgoznak trénereink, kiemelt figyelmet fordítunk a csoportbizalom, elfogadás és egymás támogató légkör kialakítására, aminek megélése önmagában is ’gyógyító’ erejű egy olyan társadalomban, ahol a távolságtartára szocializálják az embereket.
 • Az NLP eszköztára a belső változás folyamatának tudatos irányításához nyújthat segítséget, mellyel átalakíthatjuk belső világunkat, ami kihat viselkedésünkre, cselekedeteinkre, kapcsolatainkra.

Az NLP gyakorlatok afféle gondolatkísérletek, mentális gyakorlatok, olyanok, mint egy játék. A játéktér pedig az elménkben van.

Steve Andreas

Érdekelnek a részletek

Mire tanít?

Az elme szoftvere

Gondoljuk csak meg, mi mindenre lennénk képesek, ha birtokunkban lenne elménk használati utasítása! Az NLP segít, hogy megtudd, hogy hogyan:

 • futtasd a szuperkomputeredet – az elmédet – a rendeltetésének megfelelően
 • változtasd meg gondolataidat, cselekedeteidet és érzéseidet, amikor és ahogy akarod
 • legyél olyan, amilyen mindig is szerettél volna lenni: magabiztos a válsághelyzetekben, kitartó és motivált, amikor az tényleg számít, ugyanakkor figyelmes és fogékony szeretteid és az élet ajándékai iránt.

Mi az az NLP?

 • az emberi kiválóság tanulmányozása
 • az eredmények elérésének új technikája 
 • az a képesség, hogy gyakrabban legyünk a legjobb formánkban
 • a személyes változás hathatós és gyakorlatias megközelítése

Mi ez a három betű?

Neuro – az idegrendszerre utal, az öt érzékszervünk „idegpályáira”, amelyek révén látunk, hallunk, érzünk, ízlelünk és szagolunk.

Lingvisztikus – azt fejezi ki, hogy hogyan használjuk a nyelvet, és hogy a konkrét szavak és kifejezések miképpen tükrözik gondolatvilágunkat. A „lingvisztikus” ugyanakkor a „néma” nyelvre is utal, arra, ahogyan a testtartásunk, gesztusaink és szokásaink elárulják gondolkodási stílusunkat, hiedelmeinket, meggyőződéseinket – és még ennél is többet.

Programozás – a számítógépes világból kölcsönözve azt sugallja, hogy gondolataink, érzéseink, cselekedeteink egyszerűen a szokásaink diktálta programok, amelyek a „mentális szoftverünk” fejlesztésével átalakíthatók.

Mennyibe Kerül?

Miben különbözik a többi oktatástól?

Mi teszi különlegessé a Tranzakció Analízis önismereti kurzusunkat?

A képzés egyedülálló és hiánypótló tréning, hiszen a változáskezelés hatékony eszközeként alkalmazza az NLP eszköztárát, mely az egyik legerősebb személyiségfejlesztő eszköztár.

A tanfolyam online formában kerül kivitelezésre, ami a téma mélysége miatt számos kihívás elé állította csapatunkat, amiket sikerrel oldottunk fel:

 • csoportbizalom megteremtése az online térben is
 • elfogadó és támogató légkör érzékelhető legyen a virtuális szobában is
 • a transzállapot elérése távkapcsolattal
 • izgalmas és végig érdekfeszítő képzés legyen minden percben

Pontosan mit kapsz a kurzustól?

A kurzus mélyreható önismeretet, hatékony kommunikációt és harmonikusabb kapcsolatokat kínál az életed minden területén.

Önismeret, önelfogadás és önfejlesztés

Tudatosan életünk 4%-át uraljuk, a többi tudattalanunk vagy felettes énünk fennhatósága alatt áll (jéghegy modell), azonban megfelelő eszközökkel képesek vagyunk ennek a rejtett világnak a meglátására, akár megértésére is, sokszor pedig éppen elég, ha bizalmat adunk önmagunknak és elfogadjuk belső folyamatainkat. Ahol pedig szükséges a változtatás a belső folyamatainkon, ott lesznek hozzá eszközök (minden számomra szükséges eszköz a rendelkezésemre áll)

Változáselfogadás és a változás ’irányítása’

„A tudattalanunk pontosan tudja, hogy tudatunkkal felfogni képesnek lennünk nem kell ahhoz, hogy a változás számunkra valójában tökéletesen alakuljon.” Glavius Crassus 

Tudatosan éppen elég célokat kitűzzünk ahhoz, hogy életünk jó irányba haladjon; a célállítás különböző módszerei közül olyanok kerülnek terítékre a képzés során, melyek teljes megélést biztosítanunk tudatos és tudattalan szinteken is, így megfelelő erőforrássá válnak azok eléréséhez.

Belső gátak erőforrássá alakítása

Amikor egy kisgyerek először fog kezébe ceruzát és megpróbál az ’elvárásoknak megfelelő’ minőségű művészi alkotást kivitelezni, akkor érezheti úgy, hogy kudarcot vallott, amennyiben nem megfelelő reakció érkezik környezetéből. Ekkor kialakulhat a belső döntés: ’béna vagyok a rajzolásban’, ami egy életre belénk éghet és a fejlődés gátjává válik… egészen addig, míg megfelelő eszközökkel fel nem oldjuk ezt a korlátozó hiedelmet önmagunkkal kapcsolatban, ami következtében a fejlődést (ezen és más téren is!) támogató motorrá tesszük korábbi elakadásunkat. A példa kiragadott és feltételezésen alapul, azonban minden ember rendelkezik hasonló gátakkal, melyek a képzés során rendre lehetőséggé válnak számára.

Bizalom teremtése, adása és megélése

Megbízni másban az első lépés, aminek feltétele és következménye is, hogy magunkban bízzunk.”
Heinbach Dárius

Ennek megélésére sok szinten és módon van lehetősége annak, aki elszánja magát arra a nem apró lépésre, hogy éppen ezen a képzésen vegyen részt.

Képzés tematikája

 • A 4 alkalmas képzés során elsajátíthatod az NLP alap eszköztárát, mellyel azonnali változást tudsz elérni önmagadban és gyakorlatias, jól használható módszereket kapsz ahhoz, hogy a jövőben is átprogramozd szuperkomputeredet, ha úgy látod jónak.
 • Hol?  Otthonod kényelmében, a Zoom programon keresztül. Javasoljuk, hogy teremts magadnak egy pár óra nyugalmat a képzés idejére, hogy könnyedén át tudd adni magadat a megéléseknek, el tudj mélyedni a gyakorlatokban.
 • Hogyan? Interaktív tréneri prezentációval bemutatjuk az alapokat, demó gyakorlatokon keresztül végig követheted egy-egy gyakorlat menetét (ezeket elektronikus jegyzet formájában is megkapod), majd jön az egyéni vagy páros gyakorlás, melynek tapasztalatait nagycsoportban megosztjuk egymással (nem a tartalmát, hiszen az csak a tiéd).
 • AZ NLP módszerek alkalmazása teljesen biztonságos, hiszen te vagy a „rendszergazda” mentális szoftvered átprogramozásában, vagy ha úgy jobban tetszik a „játékmester” elméd játszóterén. Tudattalanod végtelen bölcsessége csak annyi és olyan változást enged, amire te engedélyt adsz. Mi, trénerek csak kísérünk ebben a folyamatban, az átprogramozás, belső megéléseid átalakítása rád vár, mi csupán eszközöket mutatunk ahhoz, hogy te magad változást hozz létre önmagadban, úgy ahogy te szeretnéd.

Milyen kérdésekre kaphatsz választ gyakorlati úton a képzés során:

1. alkalom: NLP alapok

 • Mi is az NLP?
 • Miből áll az NLP alapeszköztára?
 • Hogyan tudjuk átprogramozni elménket?

2. alkalom: ERŐFORRÁSGYŰJTÉS

 • Hogyan tudjuk mozgósítani belső erőforrásainkat?
 • Hogyan tudunk erőforrással teli, kiváló állapotba kerülni, amikor csak szeretnénk?

3. alkalom: ÁTKERETEZÉS

 • Hogyan tudjuk nehéz helyzeteinket átkeretezni, azaz új nézőpontból teljesen új megközelítésbe helyezni?
 • Hogyan találjunk magunkban, az elménkben alternatív, új megoldásokat régi, nem működő gondolkodás és viselkedésbeli szokássablonok helyett?

4. alkalom: CÉLKITŰZÉS, ÖNMOTIVÁCIÓ

 • Hogyan teremtsünk ellenállhatatlan jövőt önmagunk számára és érjük el céljainkat?
 • Hogyan legyünk motiváltak és érjünk el csúcsteljesítményt?
 • Hogyan alakítsunk ki pozitív életszemléletet?

Érdeklődöm a következő képzés iránt

A képzés ára

Befektetés saját magadba,
ami igazán megtérül

Egy összegben

178.000 Ft

BNI tagoknak

További kedvezményt biztosítunk

Ez mind a tiéd lesz:

 1. Önismeret, önelfogadás és önfejlesztés
 2. Változáselfogadás és a változás ’irányítása’
 3. Belső gátak erőforrássá alakítása
 4. Bizalom teremtése, adása és megélése

Érdeklődöm a következő képzés iránt

Megéri neked?

Ennek a kérdésnek az eldöntésére egy gondolatkísérletre, egy aprócska játékra hívom képzeletedet:

 • Elképzelheted magadat úgy, hogy már elvégezted a képzést és rendelkezel minden erőforrással, amit a tréning biztosítani tud számodra, hogy megtaláld magadban az erőt, amivel bármi, amit szeretnél átalakítható. Eldöntheted azt is, mennyi idő telt el azóta: csak pár nap, hét vagy hónapok évekkel későbbről tekintesz vissza a mostani pillanatra, amikor döntést készülsz hozni, hogy belevágsz ebbe a kalandba.
 • Min változtattál először? Talán átrendezted otthonodat, vagy az irodádat, esetleg az egész települést jobbá tudtad tenni egy kicsit vagy talán nagyon? Lehet, hogy új irányt vett életed a munkád területén, ahol most már sikert sikerre halmozol, pedig még csak most kezdesz igazán belejönni. Elképzelhető, hogy a magánéletedben került minden pontosan oda, ahova tartozik? Lehet, hogy látod, ahogy csilingelő nevetésre húzódik párod szája. Vagy családod legújabb tagját köszöntöd. Esetleg úgy emlékszel valakire, aki már nincs köztünk, ahogy te és ő is megérdemlitek, hogy távollétében is szívedhez közel legyen…
 • Innen, a jövőből visszatekintve hogyan értékelnéd, összességében mit adott neked ez az önismereti utazás és annak minden következménye? Mit mondanál most akkori önmagadnak, aki ebben a pillanatban a távolba merengő tekintettel ábrándozik a számára tökéletes jövőről? Nyomja meg a gombot? Vágjon bele?

A döntés csakis a tiéd.

Érdeklődöm a következő képzés iránt

GYIK

Összeszedtük azokat a kérdéseket, amik felmerülhetnek benned!

Mennyi időt vesz igénybe a képzés, és hogyan történik?

A képzés 4 alkalommal 4-4 órás időigényű, amit a délutánok nyugalmát kihasználva biztosítunk számodra, ráadásul egy olyan helyen, amit te választasz ki, csupán egy kamerával és mikrofonnal felszerelt laptopra és teljes figyelmedre van szükséged.

Van-e előfeltétele a képzésnek? Szükséges előzetes ismeretekkel rendelkeznem?

Egyetlen előfeltétele, hogy Te úgy dönts: megérdemled, hogy végre magadra is figyelmet, pénzt és időt szánj.

Mi az NLP módszer? NLP végzettséget szerzek a tanfolyam elvégzésével?

Az NLP, avagy Neuro-Lingvisztikus Programozás világszerte ismert, erős önismereti és önfeljesztési módszertan, aminek alapját az a felismerés hozza, hogy a szavaknak hatása van az idegrendszerünkre és azokat tudatosan alkalmazva különböző módszerek, technikák és gyakorlatok alakíthatóak ki és sajátíthatóak el, ami révén a vágyott állapot felé terelhetjük önmagunkat. Ez a tanfolyam nem biztosít NLP végzettséget, azonban NLP technikákkal segítik trénereink a résztvevőket, hogy saját kezükbe vegyék életük alakítását.

Mikor és hol zajlik a következő képzés, és hogyan jelentkezhetek rá?

Nagyon népszerű képzésről lévén szó érdemes előre jelezni érdeklődésedet, hogy amikor trénereink a következő képzési alkalmat meghirdetik, első körben értesülj a lehetőségről, így biztosítva magadnak helyet a tudatosan kiscsoportos formában kivitelezett fejlesztésben.

Mikor nem ajánlott a képzés?

Ha tökéletesen elégedett vagy jelenlegi életeddel, még akkor is bátran ajánljuk ezt a képzést, hiszen biztosan örömmel támogatsz másokat, hogy ugyanilyen szerencsések legyenek, mint amilyen te vagy.

Milyen esetben javasoljátok kifejezetten ezt a tréninget?

Ha azt hallod magadtól (fennhangon vagy gondolatban), hogy ’az emberek már csak ilyenek, ez a világ már csak ilyen, én ezen nem tudok változtatni’, ellenben azonnal érzed, hogy ez nem igaz vagy legalábbis nem szabad, hogy igaz legyen… akkor biztos lehetsz benne, hogy nem ’véletlenül’ találtál rá erre az oldalra!

Várunk téged is,

ha életed jelentős változás előtt áll, vagy folyamatban van,

vagy egyik sem, de azt érzed, hogy nem mehet úgy tovább, ahogy eddig és eljött az ideje, hogy változtass, ugyanakkor még nem áll rendelkezésedre minden eszköz, hogy belevágj, sőt talán azt se tudod, hol is kezdj neki. Itt olyan partnerek várnak, akik éppen neked, éppen most és éppen ebben lehetnek segítségedre.

Érdeklődöm a következő képzés iránt

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

A fejlődésedért vagyunk itt, és alig várjuk, hogy része lehessünk ennek az izgalmas útnak. Nincs más dolgod, mint írni nekünk és mi hamarosan válaszolunk.

Csapatunk készen áll arra, hogy segítsen a képzések kiválasztásában, időpontokban vagy akár egyedi igényekben.

Ha kérdéseid vannak, vagy szeretnél több információt kapni a képzésekről, bátran írj nekünk.


  Megértettem és elfogadtam az adatkezelési nyilvántartásban foglaltakat.

  Hírlevél feliratkozás

  Ha szeretnél értesülni a képzőközpont legfrissebb híreiről, akkor add meg neved és email címed!