fbpx

Asszertív kommunikáció

avagy:

a szükségletkifejezés művészete

Az asszertív kommunikációs tréning során a résztvevők elsajátítják, hogy hogyan fejezzék ki magukat világosan és hatékonyan, valamint hogyan kezeljék konfliktusaikat egészséges és tiszteletteljes módon, javítva ezzel kommunikációs képességeiket és kapcsolataikat.

Jelentkezem

Tudsz valakit, akit szintén érdekelhet?
Légy jófej és küldd el neki is:

onervenyesites

Milyen problémára nyújt megoldást?

Az asszertív kommunikációs tréningek számos előnnyel járnak mind a szervezetek, mind az egyének számára. Az asszertív kommunikáció olyan kommunikációs stílust tanít, amelynek központi célja az őszinteség, a tisztelet és a hatékony üzenetátadás. 

Az asszertív kommunikáció a szervezetek számára segít a konfliktusok kezelésében és megoldásában, a munkahelyi stressz csökkentésében, alkalmazásával javul a csapatmunka és a vezetők számára hatékony eszközöket kínál, hogy csapatukat eredményesebben vezessék, javítva a munkatársak motivációját és elégedettségét. 

Az egyének számára a magánéletben segíti a jobb kapcsolatok kialakítását, a hatékonyabb önérvényesítést, javítja a problémamegoldás hatékonyságát és csökkenti azokat a stresszhelyzeteket, amik akkor alakulnak ki, amikor az egyén nem tudja kifejezni magát vagy megoldani a konfliktusokat.

Hogyan segít?

Gyakorlati eszközök és technikák

 • Az asszertív kommunikációs tréningek során gyakorlati eszközöket és technikákat sajátítanak el a résztvevők ahhoz, hogy jobban megértsék saját szükségleteiket és érzelmeiket, és hatékonyabban kommunikáljanak másokkal.
 • Ezáltal segítenek a problémák megoldásában, a kapcsolatok javításában, és elősegítik a pozitív változásokat mind a szervezetek, mind az egyének számára az életük bármely területén.

Érdekelnek a részletek

Mire tanít?

Önbizalom és kommunikáció

 • Konfliktuskezelési stratégiák: A konfliktusok pozitív megoldási lehetőségei, melyben a résztvevők megtanulják, hogyan fejezzék ki panaszaikat, aggodalmaikat és véleményüket anélkül, hogy bárkit megbántanának vagy feszültséget generálnának.
 • Empátia: A résztvevők megtanulják mások érzéseinek és szükségleteinek megértését és figyelembevételét, mely hozzájárulhat a jobb kapcsolatok kialakításához.
 • Önbizalom: a résztvevők megtanulják magabiztosan és határozottan kifejezni magukat, mely pozitív hatással van mind a munkahelyi, mind a magánéleti sikereikre.
 • Önismeret: Az egyén megtanulja felismerni és megérteni saját érzéseit, szükségleteit és értékrendjét.
 • Kifejező kommunikáció: a gondolatok és érzések kifejezése oly módon, hogy azok pontosan érthetőek legyenek mások számára.
 • Határok kijelölése: mely segít megvédeni az egyéni jogokat és szükségleteket

Mennyibe Kerül?

Miben különbözik a többi oktatástól?

Tapasztalati úton történő megélés

 • Mint tréning önmagában eltér a megszokott tanulási formáktól, hiszen tapasztalati úton történő megélésre (gyakorlatokra, játékokra, szimulációra) alapozva történik meg a tudásátadás, ami lehetővé teszi az azonnali gyakorlati alkalmazást.
 • A tréning során a mindennapi munkahelyi és magánéleti konfliktushelyzeteiből inspirálódunk. Ezeket játékosítva, tréningkörnyezetbe helyezve és feldolgozva olyan élményekhez és tapasztalatokhoz jutnak a résztvevők, amik által könnyen megértik és elsajátítják az asszertivitás törvényszerűségeit és képessé válnak a módszerek hatékony átültetésére a mindennapi életükbe.

Pontosan mit kapsz a kurzustól?

Ahhoz kapsz egyedülálló eszközkészletet,

hogy az addig megoldhatatlannak tűnő konfliktusokat is úgy tudd megoldani, hogy közben a munka- és magánéleti kapcsolatok és az együttműködés is javulnak.

Olyan élményeket,

amit csak egy tréningkörnyezet adhat: játék közben a sikeresebb és nyugodtabb élethez szükséges felismerésekhez és tapasztalatokhoz juthatsz és új lehetőségeket találsz az addig megoldatlan konfliktusaidban

Képzés menete

32 órás (4x 8 óra) személyes jelenlétű vagy online tréning

Jelentkezem a képzésre

A képzés ára

Befektetés saját magadba,
ami igazán megtérül

Egy összegben

Hamarosan..

40 órás képzés

BNI tagoknak

További kedvezményt biztosítunk

Jelentkezem

Early bird

Hamarosan..

Ez mind a tiéd lesz:

 1. Konfliktuskezelési stratégiák
 2. Empátia
 3. Önbizalom
 4. Önismeret
 5. Kifejező kommunikáció
 6. Határok kijelölése

Jelentkezem

Megéri neked?

Kevesebb konfliktus, hatékonyabb önérvényesítés, a határok világos kijelölése, erőszakmentes véleményalkotás, támadásmentes negatív visszajelzések, béke és boldogság.

Van még kérdés?

Megéri, jövök a képzésre

GYIK

Összeszedtük azokat a kérdéseket, amik felmerülhetnek benned!

Mennyi időt vesz igénybe a képzés, és hogyan történik?

4 nap, naponta szünetekkel együtt 8 óra, személyes jelenlétű vagy online tréning

Van-e előfeltétele a képzésnek? Szükséges előzetes ismeretekkel rendelkeznem?

Nem szükséges a képzéshez előzetes kommunikációs ismeretekkel rendelkezned, de hasznos, ha vannak tapasztalataid, megéléseid, amit példaként hozhatsz a képzésre.

Mi az asszertív kommunikáció, és hogyan segíthet nekem a mindennapi életemben a megismerése?

Az asszertív kommunikáció megtanít világosan és tisztelettel kifejezni az érzéseidet és szükségleteidet, ezáltal segítve jobb kapcsolatok kialakítását és hatékonyabb konfliktuskezelést a mindennapi életben.

Mikor és hol zajlik a következő képzés, és hogyan jelentkezhetek rá?

Ezt a különleges tréninget alkalomszerűen tartjuk, érdemes előre jelezni érdeklődésedet, hogy semmiképp se maradj le a következő alkalomról.

Mikor nem ajánlott a képzés?

Ha már alaposan ismered és sikeresen is alkalmazod az asszertív kommunikációs eszköztárat, ha gyakorlottan simítod el a környezetedben a konfliktusokat, ha képes vagy az önérvényesítésre és a határaid kijelölésére.

Milyen esetben javasoljátok kifejezetten ezt a tréninget?

Ha már mindent is megpróbáltál, de valahogy folyton felütik a fejüket a konfliktusok az életedben, legyen szó munkahelyi vagy magánéleti szituációkról. Ha nehéz nemet mondanod, ha nem tudod hogyan érd el, amit szeretnél, akkor mindenképpen jól jöhet számodra egy asszertív kommunikációs képzés.

Várunk téged is,

hogy asszertív lehess!

Jelentkezem

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

A fejlődésedért vagyunk itt, és alig várjuk, hogy része lehessünk ennek az izgalmas útnak. Nincs más dolgod, mint írni nekünk és mi hamarosan válaszolunk.

Csapatunk készen áll arra, hogy segítsen a képzések kiválasztásában, időpontokban vagy akár egyedi igényekben.

Ha kérdéseid vannak, vagy szeretnél több információt kapni a képzésekről, bátran írj nekünk.


  Megértettem és elfogadtam az adatkezelési nyilvántartásban foglaltakat.

  Hírlevél feliratkozás

  Ha szeretnél értesülni a képzőközpont legfrissebb híreiről, akkor add meg neved és email címed!