fbpx

A tábla

1

Ezt a táblát, pár évvel ezelőtt készítettem és egy rövid erdei túraútvonalat jelöltem ki vele. Ez a kis sétaút nem a nyilvánosságnak készült, magamnak, magunknak csináltuk, hogy használjuk. Olyan ritkán megyünk ki a természetbe, olyan ritkán vagyunk a természettel együtt.

Azt olvastam valahol, hogy 5+1 érzékszervünk van. A szem, a fül, az orr a bőr a nyelv és a plusz egy, az elménk. Egyesek úgy tartják, hogy ez az utolsó a legmeghatározóbb érzékszervünk. A keleti tanok azt tanítják, hogy a világunk illúzió, egy fátyol csupán, amit mi teremtünk magunknak.
Megint más hozzáértők úgy gondolják, életünk nagy részét tudatalatti programok irányítják, és azt is olvastam, hogy, akár a gondolataink  95%-a automata üzemmódban, szinte maguktól működnek
Mi is jelent ez gyakorlatban.
Egyrészt én úgy gondolom, nem helyes azt mondani, hogy maguktól működnek, mert minden esetben valami működteti őket!
A tudatalatti elménket, sokszor géphez szokták hasonlítani, elraktározza életünk minden egyes átélt másodpercét és emlékszik az összes eseményre ami történt velünk.

A kellemetlen negatív élmények, tapasztalatok formájában gazdagítják, de az igazság legtöbbször az, hogy olyan előrevetített gondolatokat szülnek, amelyek sokszor alaptalan félelmeket és kétségeket hoznak felszínre.
A gondolatok érzéseket generálnak, az érzések cselekedetekben forrnak ki.
Akkor talán ez azt is jelentheti, hogy ha nem vagyunk tudatában saját gondolatainknak akkor azok megfoszthatnak döntéseinktől, lehetőségeket vehetnek el tőlünk?
Talán igen…
De ez vagyok én! Mondjuk jogosan.
Amit gondolok, érzek, hiszek, cselekszem, ez vagyok én, mi más lehetnék…
És, ezzel nincs is semmi baj, jogod van hozzá, hogy az legyél, aki szeretnél. A kérdés csak az, itt, ahol most vagy, valóban itt akarsz lenni, ezt te választottad? Ez az ahova tartasz!

Nézd meg még egyszer a felső képet!
Mit olvasol rajta?
Valójában ez nem is egy tábla hanem egy jel, egy irány a fejlődésre, arra, ha úgy döntöttél tovább akarsz lépni, akkor lépj tovább. Csak mozdulj meg, változtass nézőpontot, máris a Lehetőség tárul eléd!

CLOSE  vagy CHOOSE
A döntés legyen tényleg a te döntésed! 

Írta: Juhász Bálint

További cikkei

Kapcsolódó cikkek

2023-as világjárás 9 éve a világpiacon

Gyerekkorom óta terveztem, hogy vállalkozó leszek, részben azért, hogy magam dönthessek a saját életemről, szabad legyek és magam …

bni-logo ’Way to the Future’ stratégiai szövetségei

Új stratégiai együttműködések Az elmúlt év során új stratégiai együttműködésekkel gazdagodtam,

ket-baba-ket-karakter Két baba – két karakter

Immár kétgyerekes apukaként lehetőségem adódott…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

A fejlődésedért vagyunk itt, és alig várjuk, hogy része lehessünk ennek az izgalmas útnak. Nincs más dolgod, mint írni nekünk és mi hamarosan válaszolunk.

Csapatunk készen áll arra, hogy segítsen a képzések kiválasztásában, időpontokban vagy akár egyedi igényekben.

Ha kérdéseid vannak, vagy szeretnél több információt kapni a képzésekről, bátran írj nekünk.


    Megértettem és elfogadtam az adatkezelési nyilvántartásban foglaltakat.

    Hírlevél feliratkozás

    Ha szeretnél értesülni a képzőközpont legfrissebb híreiről, akkor add meg neved és email címed!